12 Dec 2018

Events

Ulos ateljeesta!

Millaista tukea erityisesti residenssikeskus voi tarjota taiteelliseen työskentelyyn? Mitä kaikkea taiteen tuotantoprosessi voi tänä päivänä pitää sisällään? Miksi pelkkä ateljee ei enää riitä?

Tervetuloa seminaariin:
“Ulos ateljeesta! Taiteen tuotantoprosessit ja residenssitoiminnan tulevaisuus”
12.-13.11.2008.

Kuvataideakatemian auditorio
Kaikukatu 4, Helsinki

Seminaarissa käsitellään residenssitoiminnan tulevaisuutta sekä taiteilijan että organisaation näkökulmasta. Taiteilijalle residenssi voi yhtäältä olla urakehityksen ja kansainvälistymisen väylä ja toisaalta mahdollisuus keskittymiseen ja arjen vaatimuksista irtautumiseen. Residenssikeskukset puolestaan pyrkivät luomaan uusia tapoja tuottaa ja esittää taidetta sekä kehittämään yhteistyöhön perustuvia toimintamalleja. Seminaarin aikana keskustellaan myös suunnitteilla olevasta Suomenlinnan residenssikonseptista.

Seminaarin järjestävät Näyttelyvaihtokeskus FRAME ja Helsingin kansainvälinen taiteilijaohjelma – HIAP ry. yhteistyössä Kuvataideakatemian kanssa. Seminaari järjestetään osana HIAPin käynnistämää tuotantoresidenssihanketta, jota on tukenut Suomen Kulttuurirahasto. Seminaaria tukevat osaltaan myös Opetusministeriö ja Suomenlinnan hoitokunta. Seminaari on osallistujille ilmainen ja puheenvuorot ovat osin suomen, osin englannin kielellä.

Ilmoittautumiset osoitteeseen seminaari@hiap.fi viimeistään keskiviikkona 5.11.2008. Osallistua voi koko seminaariin tai vain yhden päivän ohjelmaan. Ilmoita samassa sähköpostiviestissä myös mahdollisesta osallistumisestasi torstain illalliselle Suomenlinnan Panimossa. Illalliskortin hinta on 32€/hlö, maksuohjeet ilmoitetaan sähköpostitse. Illallinen sisältää venäläisen Zakuska-pöydän sekä yhden juoman (olut tai viini). Illalliskortit toimitetaan ilmoittautuneille postitse ennen seminaaria.

Ohjelma kokonaisuudessaan on ladattavissa osoitteesta:
www.hiap.fi/ulosateljeesta.pdf