13 Dec 2018

Events

Jossain Välissä – Symposium

Sibelius Academy Doctoral Program of Music, Theatre and Dance organises a two day symposium on 25th November at Sibelius Academy (R-house) and 26th November at HIAP Project Room. The Symposium will be held in Finnish.

Info (in Finnish)

Musiikin ja näyttämötaiteen tutkijakoulun järjestämä Symposium 25.& 26.11. 2009 Sibelius-Akatemian R-talolla (Pohjoinen Rautatiekatu 9) ja HIAP Project Roomissa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 C)

Ohjelma:

25.11. (R-talo, Konserttisali & Kamarimusiikkisali)

19.00 (Kamarimusiikkisali) Farther-Out/ Kurkotus kauemmaksi Jouko Kyhälä, huuliharput ja live-eletroniikka Ari Poutiainen, alttoviulut, huuliharppu ja live-eletroniikka Max Savikangas, alttoviulut, theremin ja live-elektroniikka

20.30 Defun Ensemblen konsertti (Konserttisali)

22.00 Keskustelupaneeli (Kamarimusiikkisali) “Hi-fi ja lo-fi uudessa musiikissa – keskustelua elektronisen musiikin tyylien kohtaamisista”

26.11. (Kaapelitehdas, HIAP Project Room)

14:00-17:00 Improvisaatiotyöpaja
Työpajan ajatuksena on havainnollistaa vapaan musiikin tekotapoja osallistujille ja yleisölle tuomalla yhteen kolme kokenutta musiikintekijää, joista jokainen ohjaa tunnin mittaisen soittoharjoitteen. Työpajan vetäjinä toimivat Laura Naukkarinen, Topias Tiheäsalo ja Hermanni Yli-Tepsa. Työpajaa voi tulla vapaasti seuraamaan ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistumisesta voi tiedustella lähettämällä sähköpostia Tanja Uimoselle tanja.uimonen@helsinki.fi.

17:00-19:00 Ääni on paikka: dubteknosoundia tuottamassa
Monilla eri aliaksilla työskentelevä Roopek:n (mm. rpk, rrimöykk, mooncue) ilmaisu perustuu elektronisesta dubista vaikutteita ottaviin minimalistisiin rytmeihin, matalaan bassoon ja tilan tuntuun. Roopen kädenjälkeä on kuultavissa esimerkiksi hiphop-yhtye Ceebrolisticsin ja teknokokoonpano MI NI MA:n sekä artistien kuten Michael Black Electron tuotannossa. Elektronisen dubin alagenressä, dubteknossa tärkeä elementti on kaiutettu, usein analogisilla syntetisaattoreilla tuotettu sointu. Työpajassa seurataan Roopen työprosessia, jossa hän lähtee liikkeelle dubteknosoinnun rakentamisesta ja etenee sitten pala palalta, työstäen lopulta näytteeksi kokonaisen kappaleen.
http://www.myspace.com/roopek
http://www.myspace.com/mooncue

21:00 – Jossain Välissä -klubi (Siltanen, Hämeentie 15)
Jossain Välissä -iltaklubilla tuodaan yhteen erilaisia musiikintekijöitä ja erilaisia musiikin tekemisen lähtökohtia. Klubilla kuullaan pääasiassa improvisoitua musiikkia, mutta myös nuoteille kirjoitettua vanhaa ja uutta kamarimusiikkia.

Lisätietoja klubista:
tanja.uimonen@helsinki.fi
jarmo.huhta@helsinki.fi